

Spinat-Börek mit vietnamesisch eingelegtem Gemüse
Wir verpassen klassischem Börek eine neue Geschmacksnote. Zu Spinat und Feta gesellt sich nämlich eingelegtes Gemüse mit einem Hauch Vietnam. Für die richtige Würze sorgt Kikkoman Sojasauce.
Zutaten
For the börek:
For the vegetables:
Börek (3 pieces of 35 g each), approx. 100 g Vegetables, approx. 170 g
Zubereitung
Schritt 1
Sauté the spinach, onions and garlic in rapeseed oil for approx. 5 minutes. Then leave to cool for approx. 5 minutes.
Schritt 2
Add the feta, nutmeg and dill and mix well. Set aside until required.
Schritt 3
Mix the milk with the egg yolk. Cut the filo pastry sheets into quarters and spread approx. 20 g of spinach mixture on each quarter. Brush the edges with the egg mixture and roll them up. Repeat the process until all the ingredients have been used up. Brush the rolls with the egg mixture and sprinkle with black cumin. Bake in a preheated oven at 180 °C fan for 15 minutes until golden brown.
Schritt 4
Place the carrots, cucumber, radishes and spring onions in a bowl. Mix with Kikkoman Soy Sauce, sugar and vinegar and refrigerate.
Schritt 5
Arrange three börek rolls per serving with the pickled vegetables and garnish with peanuts.
Tipp:
Den Filoteig immer mit einem feuchten Tuch abdecken, damit er nicht austrocknet. Die fertigen Rollen können vor dem Ausbacken eingefroren werden und als TK-Produkt direkt gebacken oder frittiert werden.
Rezept-ID: F1049
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