Kross und knusprig mit Kikkoman Panko – Knuspriges Paniermehl nach japanischer Art

15. Juli 2023

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Mit Kikkoman Panko – Knuspriges Paniermehl nach japanischer Art gelingen krosse und knusprige Panaden und Toppings ganz leicht

Das japanische Paniermehl Panko ist ein Allround-Talent in der Küche zum Kochen, Braten, Frittieren oder Backen. Denn Kikkoman Panko – Knuspriges Paniermehl nach japanischer Art verleiht vielen verschiedenen Gerichten und Rezepten eine Extraportion Knusprigkeit. Es wird aus einem speziellen Weissbrot ohne Kruste hergestellt. Fett und Öl werden weniger gebunden – und das sorgt für die Panko typische angenehme Knusprigkeit. Verwendet werden kann das Panko statt herkömmlichem Paniermehl. Zum Beispiel als Panade von Schnitzeln und paniertem Gemüse, als knuspriges Topping von Aufläufen und Lasagnen oder als Bindemittel von Suppen, Saucen, Frikadellen, Füllungen oder Teigen jeder Art. Mit Kikkoman Panko – Knuspriges Paniermehl nach japanischer Art in Kombination mit der natürlich gebrauten Sojasauce oder einer der vielen herzhaften Teriyaki-Marinaden lassen sich viele Leckerbissen zubereiten, die kross und knusprig werden sollen. Und da es nicht gewürzt ist, harmoniert es auch sehr gut mit der süssen Sojasauce oder Sauce für Reis von Kikkoman und passt wunderbar zu Süssspeisen wie frittierten Desserts, Crumbles oder Tortenböden.

Saftiges Cordon Blue mit Panko goldbraun paniert

Bei diesem feinen Rezept verwandelt sich ein frisches Pouletbrustfilet in ein saftiges Cordon Blue. Gefüllt mit Schinken und Käse wird das Filet in Mehl, Eier und anschliessend in Kikkoman Panko – Knuspriges Paniermehl nach japanischer Art gewendet. Dadurch entsteht eine besonders knusprige Panade, wenn das Poulet mit der richtigen Temperatur goldbraun frittiert wird. Als Begleitung hat Kikkoman eine tolle Zwiebelsauce kreiert, die durch die Teriyaki BBQ-Sauce mit Honig eine feine, süssliche Note erhält.

Potato, onion and cream gratin fresh from the oven

This vegetarian gratin with potatoes, sweetcorn, onions and mangetout is topped with Kikkoman Panko – Japanese style crispy bread crumbs to create a fabulously crunchy crust. The potatoes are precooked briefly in a mixture of cream, oat milk and Naturally Brewed Soy Sauce, while the onions are seasoned with Teriyaki BBQ-Sauce with Honey to give them a hint of sweetness. The result? A potato gratin that’s great as both a vegetarian main meal and a side dish.

Baked courgettes with prawn stuffing and panko crust

What makes this recipe so special? Its colourful combination of courgettes, cherry tomatoes, parsley and prawns. The flesh is scooped out of the courgettes and sautéed with the prawns, tomatoes and parsley. The cream is then added, and the mixture is brought to the boil. This creates a brightly coloured filling for the hollowed-out courgettes, which are finished off in the oven. Finally, a topping of parmesan cheese and Kikkoman Panko – Japanese-style crispy bread crumbs adds a satisfying crunch.

Poached cod meets crunchy panko butter sauce

This is a real treat for fish lovers. In this recipe fresh cod fillet is served with potatoes, carrots, broccoli and yellow pepper – and a delicious panko butter sauce. Featuring shallots, parsley, lemon juice and Naturally Brewed Soy Sauce, the butter sauce complements the fish and vegetables perfectly. And it has the ideal consistency thanks to its star ingredient: toasted Kikkoman Panko – Japanese-style crispy bread crumbs.

Aubergine/courgette slices stuffed with vegetables and panko

This yummy recipe involves slicing an aubergine or courgette, spooning a little filling onto each slice and sandwiching them together in pairs. The spring onion, chicken and tofu filling has a light, pleasant crunch to it thanks to the addition of Kikkoman Panko – Japanese style crispy bread crumbs. The filling is seasoned with Teriyaki BBQ-Sauce with Honey before it is placed onto the vegetable slices. Made into ‘sandwiches’ and fried on both sides, the aubergine or courgette slices are then served with sautéed shiitake mushrooms.

Vegetable croquettes – with a difference

Broccoli, cauliflower, mushrooms and tomatoes – these are the main ingredients you’ll need to make these fantastic vegetable croquettes, which are packed with flavour. Covered in a layer of mashed potato and coated with Kikkoman Panko – Japanese style crispy bread crumbs, the vegetables are deep-fried until they’re golden brown and then served with a tangy tomato sauce. Enjoy!

Chocolate cheesecake with a crunchy base and topping

Butter, sugar, ground almonds and Kikkoman Panko – Japanese style crispy bread crumbs – that’s all you need to create a crunchy base for this delicious dessert. Spread the base with a creamy cheesecake filling featuring luscious chocolate swirls, top it all with a mixture of ground almonds and Kikkoman Panko, and hey presto: a tempting treat for anyone with a sweet tooth.

Deep-fried bananas with ice cream and chocolate or caramel sauce

What do you get if you coat a banana in a mixture of flour and cinnamon followed by Kikkoman Panko – Japanese style crispy bread crumbs, and then deep-fry it? A delicious dessert, that’s what! Served with homemade chocolate or caramel sauce and garnished with a scoop of vanilla ice cream and some mint, it’s a wonderful way to round off a meal.

Schon gewusst?

Kikkoman Panko – Knuspriges Paniermehl nach japanischer Art wird aus einem speziellen Weissbrot ohne Kruste hergestellt. Die kleinen, feinen Flocken binden Fett und Öl nicht so stark und lassen Speisen deshalb leichter und krosser schmecken.

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